.

7+ bloguri straine utile marketerilor

Marketingul este un domeniu foarte dinamic. De aceea personal îmi place atât de mult.

blogs i read

Mereu în schimbare, mereu apar lucruri noi și practic nu ai cum să te plictisești. În tot acest mediu dinamic trebuie totuși să rămânem informați și să aflăm cât se poate de repede care sunt noutățile și lucrurile care merg bine.

Marketerii trebuie să fie ”actualizați” în permanență, ca un fel de aplicație mobilă umană. De aceea îți prezint câteva surse care pe mine mă ajută foarte mult să fiu la curent cu lucrurile în schimbare sau să aflu noi abordări și perspective pentru ceea ce știu deja.

Am ales să pregătesc o listă de bloguri străine, foarte cunoscute în domeniu, care interpretează tendințe și schimbări și care sunt utile oricui lucrează în domeniu. La mine în feedly aceste bloguri ocupă un loc de cinste și cred că ar trebui să se regăsească și pe lista ta.

Iată și lista:

1. Copyblogger: un blog axat în mare parte pe copywriting, cu sfaturi utile, atenție la detalii și noutăți din lumea mare și fascinantă a celor ce dau viață întregului sistem de marketing. Deși este cât se poate de specific este un blog care se citește ușor și

2. Hubspot: este o companie foarte cunoscută la nivel internațional și recunoscută pentru softurile de inbound marketing pe care le-au realizat. Pe de altă parte blogul lor este o resursă de tip ”must have” în lista oricărui marketer pentru știrile și sfaturile pe care le dau în tot ceea ce înseamnă inbound marketing. Stilul lor este destul de captivant și ceea ce îmi place personal, este modul unic în care abordează un subiect: de cele mai multe ori cum nu te-ai fi gndit niciodată că poate fi abordat 🙂

3. Marketo: o companie care se ocupă cu dezvoltarea de softuri pentru automatizarea și eficientizarea întregului sistem de marketing. Blogul este foarte complet și abordează subiecte din toate zonele marketingului. Cu un stil pragmatic și foarte analitic, sunt pe gustul meu, poate mai mult decât multe alte bloguri.

4. Quick Sprout: companie axată mai mult pe SEO și optimizarea din acest punct de vedere. Pe blog, Neil Patel scrie des și bine. Articolele sunt lejere, utile și aduc multe elemente de noutate în domeniu. Nu este neapărat un blog dedicat experților SEO, așa că îl poate citi oricine.

5. Mashable: este mai mult un portal de știri din multe domenii, nu doar marketing. Ceea ce poți fi sigur este că, Mashable este printre primii care anunță schimbările în online și au multe articole educative pe partea de business, social media și tehnologie.

6. Moz: mai nou (de la SEOMoz), este axat pe partea de SEO și oferă soluții și software pentru asta. Blogul lor este plin de articole educative, pe un stil mai avansat pentru cei ce vor să fie la curent cu notățile din SEO.

 7. Blogul lui Seth Godin: un blog, foarte interesant și util. De multe ori pune întrebările potrivite și trage concluzii personale care îmi plac. Dacă îți place stilul și reușești să te adaptezi, ți-l recomand cu plăcere.

Desigur lista poate continua și de aceea articolul este 7+. Las lista deschisă și aștept alte sugestii de bloguri cu informații utile marketerilor.

P.S: Am să revin ulterior și cu o listă de câteva bloguri românești care îmi plac.

1 Comment

  1. Multumim pentru sugestii.
    Adaug si eu 2, pentru mine extrem de utile:
    http://www.socialmediaexaminer.com/
    http://contentmarketinginstitute.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*