În curând vor începe jocurile olimpice de iarnă de la Sochi și pe lângă frumusețea în sine a evenimentului am remarcat o campanie pe care am ajuns să o apreciez foarte mult din multe puncte de vedere.

thank you mom

Este probabil cea mai reușită campanie realizată vreodată pentru Jocurile Olimpice și o să îți explic de ce cred asta.

Totul a pornit de la acest clip:

Din campanie mai fac parte acestea, dar și multe alte:

De ce îmi place?

Pentru că este simplă și clară, este emoționantă și spune o poveste, se bazează pe un sentiment simplu (dar de multe ori uitat), dacă nu apărea logoul P&G ar fi putut trece drept o campanie pentru J.O, a generat buzz în jurul ei, are un public țintă clar, personajul principal este eroul tuturor și de fapt întreaga campanie, nu spune doar povestea olimpicilor ci a tuturor, povestea oricui.

Câteva detalii despre campanie:

Thank you Mom a fost lansată cu 100 de zile înainte începerea J.O de la Sochi și are ca scop promovarea a peste 15 branduri la nivel mondial fiecare dintre acestea fiind asociat cu o anumită caracteristică ( exemplu Gillette încurajează bărbații să își dezvăluie ”their inner steel”.

În concluzie, nu mai este nimic de adăugat, simplitatea și modul în care această campanie au fost realizate merită o medalie de aur.

P.S: se pare că avem și noi o sportivă în campanie 🙂