.

Cateva idei de afaceri pentru tineri

Se vorbește deja de programul Guvernului ”pentru stimularea înfințării și dezvoltării microîntrepreinderilor de către întrepreinzătorii tineri” pentru 2014. Un program care își dorește să ajute tinerii să își deschidă propriile afaceri cu bani de la stat și cu anumite facilități.

idei de afaceri pentru tineri

Personal, nu cred în acest program prea mult. Atunci când vine vorba de deschiderea unei afaceri pentru un tânăr nu acei bani sunt decisivi, nu faptul că ești scutit de la plata CAS-ului o perioadă de timp pentru câțiva angajați face diferența.

Altele sunt lucrurile importante și nu le voi menționa acum, am vorbit despre ele AICI!

Pornind de la primul pas și unul dintre motivele pentru care tinerii nu pornesc afaceri, voi vorbi despre ideea de început, de aceea îți voi sugera câteva idei de afaceri pe care le poți lua în considerare dacă vrei să îți începi cariera antreprenorială.

Sunt idei ce nu necesită o investiție prea mare la început, dar sunt interesante și au perspectivă de viitor. Am selectat doar câteva, nu este o listă foarte lungă, dar pentru fiecare pot da mult mai multe detalii și sunt sigur că funcționează.

Iată cele 7 idei de afaceri pentru tineri:

1. Crește un blog, scrie despre pasiunea ta și la un moment dat îl poți monetiza:

Este o idee de termen mai lung, dar dacă îți place onlineul și ai o pasiune despre care poți scrie cel puțin 300 de cuvinte la orice oră din zi sau din noapte, pornește un blog, documentează-te și scrie cât mai mult. Dacă vei fi coerent și consecvent, dacă vei atrage trafic vei putea monetiza acest blog și vei vedea că și în online se poate îmbina utilul cu plăcutul.

2. Organizare evenimente pentru elevi/studenți:

Un domeniu în care concurența este mare, dar calitatea serviciilor oferite este mult sub așteptări. Nu am avut și nici nu am auzit de prea multe experiențe pozitive cu organizarea evenimentelor de absolvire, albume, poze sau protocol. Dacă te gândești să pornești o astfel de afacere și îți propui să oferi calitate vei reuși cu siguranță.

3. Design grafic și print:

Și aici sunt mulți, dar calitatea e slabă. Acest domeniu este mai vocațional decât altele, dar dacă îți plac programele grafice și ești pasionat de design poți face treabă bună într-o astfel de afacere. Pe piața de Marcom este o mare nevoie de oameni cu idei noi și creative în design, iar dacă asociezi designul cu printul (care încă nu a murit de tot) poți construi o afacere vocațională mai pragmatică și mai profitabilă.

4. Magazin cu obiecte personalizate/ giftshop:

Magazine de genul există, dar nu sunt specializate. Comercializează de toate pentru toți și piața ar avea nevoie de ceva mai nișat. Gândește-te la la obiecte super-personalizate cu mesaje noi și la modă. Această piață este foarte flexibilă și aici se poate și trebuie inovat permanent.

5. Ateliere sau magazin cu obiecte și materiale pentru handmade:

Lucrând cu Galeriile Creativ la partea de online mi-am dat seama cât de mult potențial are această nișă. Românii au început să descopere și acest gen de hobbyuri, iar cererea a crescut foarte mult în ultimii ani. În acest domeniu concurența nu este mare și este mult loc pentru tot felul de jucători, mari și mici.

6. Sucuri naturale proaspete:

O idee interesantă, pusă în aplicare într-un mod inedit de către Oaza de Prospețime. Investiția inițială este destul de mare în stand și aparate, dar este pe termen lung. Poți merge la evenimente sau târguri, poți face parteneriate și îți poți construi un business mobil și ”sănătos”.

7. Administrare pagini de Facebook:

7,2 milioane de utilizatori, câteva zeci de mii de pagini ale brandurilor active, Facebook  a devenit un punct de referință pentru onlineul Românesc. Dacă îți place acest domeniu și vrei să stai pe Facebook cu un rost, învață și citește tot ce poți despre rețea, deschide o pagină proprie, experimentează și oferă serviciile tale brandurilor sau agențiilor care au nevoie de administrare pentru paginile lor de Facebook. Poți începe ca freelancer și ulterior poți trece la nivel de business.

Bineînțeles, lista rămâne deschisă și voi mai adăuga pe parcurs și alte idei (prietenul și colegul meu Laurențiu Mihai a scris și el un articol despre 20 de idei de afaceri numai bune de implementat în 2014.

Dacă îți dorești să testezi o idee sau dorești să afli mai multe despre acestea, contactează-mă și putem discuta mai pe larg.

Mai important decât ideile de mai sus este punerea în aplicare și te sfătuiesc să faci asta pentru că este mare nevoie de tineri antreprenori în țara asta mai mult decât orice altceva.

Voluntariatul te poate ajuta în cariera profesională: vezi cum!

Alte câteva idei de afaceri interesante, le poți găsi în clipul de mai jos 🙂

1 Comment

  1. In afara de o idee usor de implementat si care sa nu necesite prea mult capital, iti mai trebuie ceva: un management bun! Si nu ma refer aici la chestia aia birocratica pe care o stim cu totii, ci la capacitatea personala de a manageria eficient timpul investit, banii necesari si networkingul. Majoriatatea afacerilor nou infiintate se destrama din cauza acestui bad personal and financial management…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*